Älgjakt!

Hej!

Nu är det älgjakt som gäller. Vi har varit ute i fyra dagar. Hittills har laget skjutit 5 stora och 3 små. På måndagen såg jag och husse en björn på 15 meters avstånd. Jag satt bakom husse, så jag såg den inte förrän den sprang iväg från oss. Det var bara att sitta still och låta den vända om. Husse såg den i ungefär fem minuter. Matte var väldigt glad att hon inte var med. Hon tyckte det var förskräckligt!

Så här ser det ut när vi på väg ut på de olika passen, alltså steg 1.

Steg 2, iklädd det gula ”värmetäcket”.

Steg 3, vanliga täcket.

Steg 4, ligger ner och spanar.

….och så steg 5, så att ni ser ”spanområdet”.

Så här ser det ut när gubbarna avslutar dagen i det underbara höstvädret. Konstigt att det blir nå´t gjort i älgskogen!!

En tupplur i Älgskogen

Publicerad i Min vardag
2 kommentarer på “Älgjakt!
  1. Kaiza Kavat skriver:

    Oj vilken hemsk upplevelse, tur att du sov. Min matte säger att hon nog fått den beryktade björnfrossan och sen dött. Jag fick träffa älg i går i slakthuset. Det var helt ok och luktade lite mera än klövarna som husse har i frysen. I dag ska jag va hos kennelmormor när det jagas och jobbas, helt ok. Ha det bra i älgskogen och skitjakt på Er! /Kaiza, husse och matte hälsar. 🙂 🙂

  2. Ann Lundin skriver:

    Det ser ju väldigt skönt och avslappnat ut förutom berättelsen om björnen! Här i Vessigebro har vi sommarväder och alla vovvar och tvåbenta njuter i fulla drag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*