Veteran idag!!

Matte bestämde sig för att lägga upp en odyssé av favoritbilder. Ett galleri för varje år. Det fanns väldigt många att välja bland tyckte matte, men här kommer de och en av många favoritfilmer.

2013

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

2021

Jag vill hälsa alla mina kullsyskon en härlig 8-årsdag och hoppas ni blir ordentligt firade med rolig träning och mat förstås!!!!!

Publicerad i Min vardag

Januarivinter

Hej!

Nu är det nytt år och det är kommit ganska mycket snö. Jag gillar snö eller rättare sagt älskar snö. Det är spännande att spåra och att RULLA sig i snön. Jag visar er fina bilder på, det ibland lite kalla, vinterlandskapet (ännu fler bilder finns i galleriet). Matte, husse och jag hoppas att vi ska kunna träffa hundvänner framåt vårkanten.

När det blir kallare än -15 åker det norska ulltäcket på!

Publicerad i Min vardag

Gott Nytt År

Hej alla!

Lägger in lite bilder att kika på. Det är förstås på mig och naturen. Det är Ida som tog bilderna när hon hälsade på oss under juldagarna. Lite snö har vi också fått, så att det är ett vitt lager i skogen. Jag gillar snön jättemycket! Även matte och husse tycker det är skönt när jag kan hålla mig ren. Det blir också lite ljusare ute! Fler bilder finns i galleriet.

På väg mot 2021

Världens bästa Thea önskar tillsammans med matte och husse er

Ett Gott Nytt År!!

Publicerad i Min vardag

1:a Advent & 2:a Advent

Hej!

Nu har det äntligen blivit inlandsklimat, något som matte säger hon längtat efter. Det är torra, varma somrar och kalla vintrar med snö och ingen blåst!

Här hemma städar de inför jul. De springer med alla ljusstakar och julstjärnor som ska sättas ut och upp. Jag tycker inte att det är så roligt. Vi var i alla fall ute på en härlig tur i skogen, i alla fall. Det var så fint i skogen med frosten. Det blev många bilder då matte gick ”all-in” på olika gallerier;)

Alla stenar i skogen är som gjorda för att hoppa upp på:)

Publicerad i Min vardag

Älgjakt 2020

Hej allihop!

Då var det dags för årets älgjakt. Här ser ni videon där jag startar upp veckan:)

Bifogar ett galleri över årets jakt. Det har varit väldigt fint väder, frost på morgonen och sol på dagen. Husse sköt en oxe första dagen, en tio-taggare. Matte ville inte lägga in den bilden:)

Börjar med att visa en selfie:) Visst är jag bra på att ta bild!

Galleriet

Fina soluppgångar har vi få vara med om, husse och jag.
Idag har matte och jag gått en promenad (6 grader kallt) medan husse har åkt för att dela köttet, 80 kg ca, tror han att får med hem.
Publicerad i Min vardag

Trevliga aktivteter i augusti.

Nu är sommaren snart slut. Jag kan tycka det är skönt. Nu har skogfågeljakten börjat och vi tycker alla att det är toppen. Matte sa att dagen igår var magisk. Elva tjädrar fick jag fart på och husse bommade, vilket förstås var lite tråkigt.

Matte och husse försöker sig på en selfie. Ni ser ju själva!

Matte och jag har också tävlat i Nose Work. Jättekul, tycker vi. Domaren skriver att jag är fokuserad, matte är överlistad (hi, hi).

Lite rallydnad med olika tempon och fokus på fotgående har vi också hunnit med.

Nästa inlägg hoppas jag blir med en fågel i munnen:)

Matte fick äntligen sin födelsedagspresent, kul!
Publicerad i Min vardag

Besök från Sunnansjö

Hej igen!

I torsdags fick vi besök av Kaiza, Eva-Lis och Håkan. De uppvaktade min matte som nyligen fyllt år. Hon fick ett jättefint armband från Skultuna. Jag såg att hon blev jätteglad och det passade perfekt.

De åt lunch hos oss och efter det begav vi oss till Malungfors och Brukshundklubben för att aktivera oss med Nose Work. Jag provade fordonssök med hela tretton gömmor på bilen. Det gick lite snabbt och jag var/är väldigt hungrig. Det vill säga godisfixerad och lite okoncentrerad, enligt min matte. Hon måste ju förstå att när jag löper kan jag inte tänka på allt!

Vi har också varit med på online-tävling igen och även denna gång valde matte Fortsättningsklassen. Matte lämnade inte in filmen när hon hade så fula kläder. Jag tror att vi fått någon mer poäng om hon gjort det. På den filmen när hon tycker att hon har riktiga kläder har ju jag lite bråttom och hon är lite otydlig. Ja, ja det spelar ingen roll för alla träningar inför filmandet har varit så roliga, äntligen har jag fått fart på matte. Husse säger dock, att det ibland är mattes koncentration som brister och jag är beredd att hålla med. Hur kan hon gå så snävt, så att jag måste trampa på konen kan man ju undra?!

På dagens promenad såg vi sex älgar, två kor med kalvar, en oxe och en ”fjoling”. Matte fick med ”fjolingen” på bild.

Publicerad i Min vardag

Nose Work och Rally

Matte har kört hårt med mig den senaste månaden. Vi har varit med på Online tävling i Rallylydnad som arrangerades av Springer Mellan. Matte valde fortsättningsklass då hon har svårt att ha mig i koppel. Hon är lite vimsig och som ni kan se på filmen är hon inte tydlig när vi ska snurra.

Matte och jag ville prova något nytt så vi anmälde oss till en nybörjarkurs i Nose Work och då fick husse filma. Under kursen fick vi prova på alla varianter av sök. Behållare, inomhus, utomhus och fordon. Mitt i kursen anmälde vi oss till ett doftprov i Klass 1. Det klarade vi! Se bildbeviset nedan.

Idag har vi avslutat Nose Work kursen och erhållit ett vackert diplom. Matte är så stolt.

Nedan visar vi lite filmklipp från både kurs och hemmaträning.

Men den största händelsen är att jag fått en minihusse och matte och husse har blivit farmor och farfar!

Publicerad i Min vardag

Nosework, del 2

Hej igen!

Nu är det två veckor sedan vi startade kursen. Denna sista helg i maj gick del 2 av stapeln. Vi var många vovvar som tyckte det var varmt och doften försvann snabbt. Kul var det och jag visar några filmer.

Den första lilla filmen visar en klumpig och ”huvudlös” matte men sedan gick det allt bättre.

Här har jag krupit upp iden nytvättade bäddan och sagt ”God natt”.
Publicerad i Min vardag

Maj månad

Hej!

Nu var det en dryg månad sedan vi hördes av. Tiden går snabbt, säger matte men ändå längtar hon till sommarlovet?! Matte och husse är ute och går vääääldigt mycket med mig. De är verkligen skogsmullar :). Dessutom har jag och matte varit på Nosework-kurs och vi ska kursa två helger till. Jag gillar verkligen det. Husse har börjat med spåren igen och det är bra när matte är med och babblar. Jag kan faktiskt hålla fokus både i Nosework och i spåren, så det så (filmbevis finns längst ner i inlägget)!

I början av helgen, 21 maj vid Västerdalälven, hade inte våren kommit så långt hos oss. Men idag, 24 maj, är det alldeles ljusgrönt i björkarna!
Jag och husse igår under ”Skogsmulle-turen”.
Publicerad i Min vardag