Novemberblött och grått

Hej alla!

Jag tycker det har varit en lite trist månad. Det har varit en väldigt blöt november. Lite ljust var det dock av snön som låg kvar någon vecka men sen blev det varmgrader 🙁 Matte springer mest omkring och letar efter saker. Lite träning har dock gjorts men nu måste det göras inne. Idag laddar vi för viltspårmiddag med goda viltspårvänner. 2014 var första gången och då firades mitt svenska viltspåchampionat och sedan dess har vi hållt i och ikväll är det sjätte året i rad. Detta år är det lilla Kaizas tur att firas. Grattis till henne när hon blivit svensk viltspårchampion i år!!

2014 på vilspårmiddagen!
Jag och mormor på promenad då första snön kom.
Här var det ljust och vackert någon dag. Jag gillar snön!

Imorgon ska matte på kurs med Jana Himmel. Jag hoppas att hon lär sig nya nya trix och får tips på bra träning. De ska också jobba med något som kallas TSB-modellen. Ja, ja vi får se vad hon kan lära sig 😉

Publicerad i Min vardag

Summering älgjakt 2019

Hej igen!

Idag var det en rolig dag. Jag var som vanligt superobservant på passet och visade tydlig för husse varifrån älgarna kom, så han skulle vara beredd. Det fungerade bra för idag fick han skjuta en älg. Resultet blev 4 + 6 i antal vuxna och kalvar, så antagligen kommer några i vårt lag jaga någon helg framöver men husse och jag avslutar men jag längtar redan till nästa år.

Superspanaren!!
Spanar!
Bara en koll, lite stor var den allt.
Här är den. Jag har koll.
Hela laget av yngre aspiranter.
Arvtagarna

Publicerad i Min vardag

Älgjakt halvtid

Hej allihop!

Nu var det ett bra tag sedan… här händer massor av saker. Lill-husse har flyttat till hus och vi har varit där och hjälpt till. Ja, i alla fall jag.

Men nu är det dags att redovisa älgjakten – 19 i halvtid. 4 stora och 4 små har laget skjutit hittills. Det ska tydligen vara 7+7 innan de är nöjda. Ja, ja vi får väl se. Hur som helst är jag med husse för sjätte året i rad. I år har vi regn och snö, inte så kul och som ni ser behöver jag ha mina långa öron istoppade för att inte vara våt om dem hela dagarna.

Här ser ni mig så koncentrerad på dagens pass. Det gäller att ha span och vara beredd!!

Publicerad i Min vardag

Skogen och jakten

Under augusti har vi gjort lite av varje. Jag och matte har tränat för Pernilla och matte var inte nöjd med sin insats. Vi har fixat tillsammans med älglaget. Matte har plockat bär. Jag och husse har varit ute och letat fågel, men ännu ingen. Det finns inte så många skogsfåglar i år, säger husse men vi får hoppas. Nu ser vi fram emot en fin höst. Matte har börjat skolan igen. Det är lite tråkigt. Jag vill helst att vi ska jobba med något varje dag och de flesta dagar hittar hon på något. Men jag vill alla 🙂

Publicerad i Min vardag

Minisemester på Västkusten och besök från Skåne

Hej på er allihop!

Vi avslutade juli med en liten minisemester på Västkusten med stopp i Grebbestad, Tanumshede, Varberg och Falkenberg. Visar en liten filmsnutt när vi tränade vid Varbergs fästning och lite bilder från semestern.

Augusti inleddes med besök från Skåne då Belindas familj kom och hälsade på. Skoj med så många som klappade på mig! Vi gjorde också en liten tur upp på en fin utkiksplats här i Malung som heter Gnupen och jag visar lite bilder här.

Publicerad i Min vardag

Träning och promenad i sommarkvällen

Hej allihop!

Vi är hemma och ”semestrar” med promenader på sommarkvällarna och lite träning – rally, nosework och lek.

Vacker vy
Husse och jag!

Idag var det engagemang som gällde…matte var nöjd.

Publicerad i Min träning, Min vardag

Bröllop

I år var det lill-mattes tur att gifta sig så juli bestod till att börja med av bröllopet som jag visar några bilder från. Jag var även denna gång hos mormor och morfar och det gick finfint!

Lill-matte och Fredrik!
Lill-matte och Fredrik!
Lill-husse stämmer gitarren
Lill-husse stämmer gitarren på ett ben
Lill-husse och Belinda på bröllop
Lill-husse och Belinda på bröllop
Hela familjen (förutom jag förstås ;))

Efter bröllopet kom Fredrik och lill-matte till Hallosbacken så vi har stojat och lekt och jag har badat och apporterat i älven.

Igår kväll gjorde lill-matte också en kantarellpizza som alla verkade tycka var supergod så jag visar en bild på den!

Kantarellpizza!
Kantarellpizza!
Publicerad i Min vardag

Min midsommarhelg!

Hej allihop!

På midsommarafton var vi ute på turné med farmor, Jompa, husse och matte. Vi åkte till Venjan, Kättbo, Gävunda, Siknäs, Finngruvan, Landbobyn, Vansbro, Äppelbo och hem igen. Alla tyckte det var en trevlig åktur. Jag tyckte det var bäst när jag fick springa runt på höjden vid Kättbo kapell.

Husse och jag vi kapellet.
Fin usikt, fast vi skymmer lite;)
Fin utsikt från kapellet.
Vägskyltar i Dalarna (Venjan).

Idag har jag lekt med Sixten ute på gården. Matte och jag har tränat riktningsrutan i position. På kvällen åkte vi ut på en långtur i skogen. Husse och jag tränade apportering. Lite svårt är det. Jag är mest van vid att det är matte och jag som jobbar tillsammans.

S:t Pers nycklar
Koncentration före apportkommando.
Snart!!
Avlämning till husse!

Önskar er alla en trevlig fortsättning på helgen, så hörs vi snart igen!

Publicerad i Min vardag

Nationaldagsfirande med jaktkurs

Hej allihop!

Då var det dags igen. Jag var hemma tre dagar innan vi åter drog iväg på kurs. Denna gång var det jaktkurs i SSRK Dalarnas regi. Eva-Lis och Håkan hade fixat marker och höll kursledaren med mat och annat gott. Matte och husse åt en god kaka. Jag fick inget:(

Nu var det husses tur. Jag är inte så van att matte sitter och tittar medan husse och jag jobbar. Han får nog vara lite mer tydlig med att det är vi, annars blir det som en störning för mig;) Fin inkallning av mig.

Husse ska just lämna mig för att vi ska göra en inkallning.

Här är det som när man var på kurs förr i världen, säger matte. Gå på led och gå mellan hundar i zick-zack.

I skogen tillsammans med de deltagande ekipagen.
Nu är husse på väg.
Jag och husse lyssnar på instruktionerna.

Här ser ni kursledare Catharina Lundberg som använder mig och husse som visningsobjekt. Vi visar hur det ska gå till! Här demonstrerar jag en s k Place board. En läda som jag ska sitta på och vara koncentrerad och som en start för stadga, apport och inför fältarbete

Här är vi alla tre och ”Place boarden” på bild.

Vi avslutade dagen med vattenapportering och sök. Det var jättekul! Det är superroligt att bada och simma. Jag måste bara komma i håg att apporten ska lämnas till husse. Vi fixar det!

Publicerad i Min vardag

Mer Pernilllaträning

Hej alla!

Kursdags igen och med vår favorit Pernilla. Här visar vi en liten blandad kompott: Tabata (lek-paus och sedan lek, arbete, vila osv), omvänt lockande, riktningsrutan, kaninen, buga. Så många nyttigheter och allt är roligt att lära sig.

Vi fick ett uppslag av ”Gamla-mamla”, att om det blev Freestyle, så skulle vi ta Gärdebylåten. Nu var det egentligen inte Freestyle som vi tränade utan uppbyggnad med tricks, fysik m m som vi ska använda för att vi ska ha skoj 🙂 Se exempel ovan. Hur som helst gjorde matte ett program i stunden som vi visar och oj vad det var skoj. Toppenkul!!

Pernillaträning
Jag gillar att ha koll på matte!
Pernillaträning
Som sagt bra med koll vare sig jag ligger eller sitter;)
Pernillaträning
Matte säger att jag är världens bästa hund.

Sammanfattnigsvis en underbart härlig och rolig träningshelg. Husse var också med och stod för markservicen. Pernilla kallade dem Piff och Puff. Jag undrar vem som är vem!?

Fler bilder hittar ni i galleriet här!

Publicerad i Min träning