Mot 2020

Hej igen!

Nu är vi på väg mot året 2020. Matte säger att då blir hon gammal… Hon kan minsann vara seg och tråkig ibland redan när hon är 59 år, så det blir inte någon milstolpe som hon inbillar sig.

Sammanfattning av 2019 enligt följande kategorier:

Årets träning (-ar)

Träning med mig, husse och matte (miljö, Rallylydnad, Freestyle, jakt och spår)

Här är vi i centrum och miljötränar matte och jag.

Här är på träning i Degerfors hos Pernilla!

Freestyle med Gärdebylåten, kanske vi startar matte och jag på någon Freestyletävling.

Den 6 juni var vi i skogarna kring Ludvika och tränade, husse och jag.

Husse var också till Danmark för att försöka sig på att ett danskt championat, men det blev en träning det också 😉

Årets utställning

Den var i Malmö i slutet av mars. Jag och Gamla-mamla sprang till oss ett R-cert som bilden visar. Nära, nära till mitt championat 😉

Årets vackraste och bästa

Detta år i juli var det Lill-mattes tur att gifta sig (Ifjol vad det Lill-husse och Belinda). Hon gifte sig med Fredrik 6/7.

Årets resor/utflykter

En tur till Västkusten och en promenad på Gnupen.

Årets lurvigaste bild

Jag förstås!

Vet inte om de unga Cervinarna är så lurviga, kanske Lill-husse då (hi, hi). Här är några bilder tagna nu under julen.

Priset för årets bästa bild går till Ida och Fredrik

Vi på Hallosbacken önskar Gott Nytt År till Er!

Publicerad i Min vardag

Jul!

Hej allihop!

Nu är den goda Julen snart här. Matte skulle försöka sig på att göra julkort genom Önskefoto. Det kan man säga inte helt gick vägen. Postnord verkar ha tappat bort dem. Matte säger att vi får hoppas att de kommer imorgon, så vi skicka dem och det får bli en Nyårshälsning. Hemma hos oss är det full rulle med alla Cervinare av den yngre sorten. Det blir många klappar och imorgon ska vi klä granen och fira lilla Julafton hos mormor och morfar. Jag hoppas att jag får något att leka med i mitt paket.

Vi har vinter och jag visar några finbilder från dagens promenad samt en video där jag och matte tränar kommandot ”härma”.

God Jul och ett Gott Nytt År

önskar vi Er alla från oss på Hallosbacken

Vi tränar på det nya kommandot ”härma”!
Publicerad i Min vardag

Novemberblött och grått

Hej alla!

Jag tycker det har varit en lite trist månad. Det har varit en väldigt blöt november. Lite ljust var det dock av snön som låg kvar någon vecka men sen blev det varmgrader 🙁 Matte springer mest omkring och letar efter saker. Lite träning har dock gjorts men nu måste det göras inne. Idag laddar vi för viltspårmiddag med goda viltspårvänner. 2014 var första gången och då firades mitt svenska viltspåchampionat och sedan dess har vi hållt i och ikväll är det sjätte året i rad. Detta år är det lilla Kaizas tur att firas. Grattis till henne när hon blivit svensk viltspårchampion i år!!

2014 på vilspårmiddagen!
Jag och mormor på promenad då första snön kom.
Här var det ljust och vackert någon dag. Jag gillar snön!

Imorgon ska matte på kurs med Jana Himmel. Jag hoppas att hon lär sig nya nya trix och får tips på bra träning. De ska också jobba med något som kallas TSB-modellen. Ja, ja vi får se vad hon kan lära sig 😉

Publicerad i Min vardag

Summering älgjakt 2019

Hej igen!

Idag var det en rolig dag. Jag var som vanligt superobservant på passet och visade tydlig för husse varifrån älgarna kom, så han skulle vara beredd. Det fungerade bra för idag fick han skjuta en älg. Resultet blev 4 + 6 i antal vuxna och kalvar, så antagligen kommer några i vårt lag jaga någon helg framöver men husse och jag avslutar men jag längtar redan till nästa år.

Superspanaren!!
Spanar!
Bara en koll, lite stor var den allt.
Här är den. Jag har koll.
Hela laget av yngre aspiranter.
Arvtagarna

Publicerad i Min vardag

Älgjakt halvtid

Hej allihop!

Nu var det ett bra tag sedan… här händer massor av saker. Lill-husse har flyttat till hus och vi har varit där och hjälpt till. Ja, i alla fall jag.

Men nu är det dags att redovisa älgjakten – 19 i halvtid. 4 stora och 4 små har laget skjutit hittills. Det ska tydligen vara 7+7 innan de är nöjda. Ja, ja vi får väl se. Hur som helst är jag med husse för sjätte året i rad. I år har vi regn och snö, inte så kul och som ni ser behöver jag ha mina långa öron istoppade för att inte vara våt om dem hela dagarna.

Här ser ni mig så koncentrerad på dagens pass. Det gäller att ha span och vara beredd!!

Publicerad i Min vardag

Skogen och jakten

Under augusti har vi gjort lite av varje. Jag och matte har tränat för Pernilla och matte var inte nöjd med sin insats. Vi har fixat tillsammans med älglaget. Matte har plockat bär. Jag och husse har varit ute och letat fågel, men ännu ingen. Det finns inte så många skogsfåglar i år, säger husse men vi får hoppas. Nu ser vi fram emot en fin höst. Matte har börjat skolan igen. Det är lite tråkigt. Jag vill helst att vi ska jobba med något varje dag och de flesta dagar hittar hon på något. Men jag vill alla 🙂

Publicerad i Min vardag

Minisemester på Västkusten och besök från Skåne

Hej på er allihop!

Vi avslutade juli med en liten minisemester på Västkusten med stopp i Grebbestad, Tanumshede, Varberg och Falkenberg. Visar en liten filmsnutt när vi tränade vid Varbergs fästning och lite bilder från semestern.

Augusti inleddes med besök från Skåne då Belindas familj kom och hälsade på. Skoj med så många som klappade på mig! Vi gjorde också en liten tur upp på en fin utkiksplats här i Malung som heter Gnupen och jag visar lite bilder här.

Publicerad i Min vardag

Träning och promenad i sommarkvällen

Hej allihop!

Vi är hemma och ”semestrar” med promenader på sommarkvällarna och lite träning – rally, nosework och lek.

Vacker vy
Husse och jag!

Idag var det engagemang som gällde…matte var nöjd.

Publicerad i Min träning, Min vardag

Bröllop

I år var det lill-mattes tur att gifta sig så juli bestod till att börja med av bröllopet som jag visar några bilder från. Jag var även denna gång hos mormor och morfar och det gick finfint!

Lill-matte och Fredrik!
Lill-matte och Fredrik!
Lill-husse stämmer gitarren
Lill-husse stämmer gitarren på ett ben
Lill-husse och Belinda på bröllop
Lill-husse och Belinda på bröllop
Hela familjen (förutom jag förstås ;))

Efter bröllopet kom Fredrik och lill-matte till Hallosbacken så vi har stojat och lekt och jag har badat och apporterat i älven.

Igår kväll gjorde lill-matte också en kantarellpizza som alla verkade tycka var supergod så jag visar en bild på den!

Kantarellpizza!
Kantarellpizza!
Publicerad i Min vardag

Min midsommarhelg!

Hej allihop!

På midsommarafton var vi ute på turné med farmor, Jompa, husse och matte. Vi åkte till Venjan, Kättbo, Gävunda, Siknäs, Finngruvan, Landbobyn, Vansbro, Äppelbo och hem igen. Alla tyckte det var en trevlig åktur. Jag tyckte det var bäst när jag fick springa runt på höjden vid Kättbo kapell.

Husse och jag vi kapellet.
Fin usikt, fast vi skymmer lite;)
Fin utsikt från kapellet.
Vägskyltar i Dalarna (Venjan).

Idag har jag lekt med Sixten ute på gården. Matte och jag har tränat riktningsrutan i position. På kvällen åkte vi ut på en långtur i skogen. Husse och jag tränade apportering. Lite svårt är det. Jag är mest van vid att det är matte och jag som jobbar tillsammans.

S:t Pers nycklar
Koncentration före apportkommando.
Snart!!
Avlämning till husse!

Önskar er alla en trevlig fortsättning på helgen, så hörs vi snart igen!

Publicerad i Min vardag