Besök från Sunnansjö

Hej igen!

I torsdags fick vi besök av Kaiza, Eva-Lis och Håkan. De uppvaktade min matte som nyligen fyllt år. Hon fick ett jättefint armband från Skultuna. Jag såg att hon blev jätteglad och det passade perfekt.

De åt lunch hos oss och efter det begav vi oss till Malungfors och Brukshundklubben för att aktivera oss med Nose Work. Jag provade fordonssök med hela tretton gömmor på bilen. Det gick lite snabbt och jag var/är väldigt hungrig. Det vill säga godisfixerad och lite okoncentrerad, enligt min matte. Hon måste ju förstå att när jag löper kan jag inte tänka på allt!

Vi har också varit med på online-tävling igen och även denna gång valde matte Fortsättningsklassen. Matte lämnade inte in filmen när hon hade så fula kläder. Jag tror att vi fått någon mer poäng om hon gjort det. På den filmen när hon tycker att hon har riktiga kläder har ju jag lite bråttom och hon är lite otydlig. Ja, ja det spelar ingen roll för alla träningar inför filmandet har varit så roliga, äntligen har jag fått fart på matte. Husse säger dock, att det ibland är mattes koncentration som brister och jag är beredd att hålla med. Hur kan hon gå så snävt, så att jag måste trampa på konen kan man ju undra?!

På dagens promenad såg vi sex älgar, två kor med kalvar, en oxe och en ”fjoling”. Matte fick med ”fjolingen” på bild.

Publicerad i Min vardag

Nose Work och Rally

Matte har kört hårt med mig den senaste månaden. Vi har varit med på Online tävling i Rallylydnad som arrangerades av Springer Mellan. Matte valde fortsättningsklass då hon har svårt att ha mig i koppel. Hon är lite vimsig och som ni kan se på filmen är hon inte tydlig när vi ska snurra.

Matte och jag ville prova något nytt så vi anmälde oss till en nybörjarkurs i Nose Work och då fick husse filma. Under kursen fick vi prova på alla varianter av sök. Behållare, inomhus, utomhus och fordon. Mitt i kursen anmälde vi oss till ett doftprov i Klass 1. Det klarade vi! Se bildbeviset nedan.

Idag har vi avslutat Nose Work kursen och erhållit ett vackert diplom. Matte är så stolt.

Nedan visar vi lite filmklipp från både kurs och hemmaträning.

Men den största händelsen är att jag fått en minihusse och matte och husse har blivit farmor och farfar!

Publicerad i Min vardag

Nosework, del 2

Hej igen!

Nu är det två veckor sedan vi startade kursen. Denna sista helg i maj gick del 2 av stapeln. Vi var många vovvar som tyckte det var varmt och doften försvann snabbt. Kul var det och jag visar några filmer.

Den första lilla filmen visar en klumpig och ”huvudlös” matte men sedan gick det allt bättre.

Här har jag krupit upp iden nytvättade bäddan och sagt ”God natt”.
Publicerad i Min vardag

Maj månad

Hej!

Nu var det en dryg månad sedan vi hördes av. Tiden går snabbt, säger matte men ändå längtar hon till sommarlovet?! Matte och husse är ute och går vääääldigt mycket med mig. De är verkligen skogsmullar :). Dessutom har jag och matte varit på Nosework-kurs och vi ska kursa två helger till. Jag gillar verkligen det. Husse har börjat med spåren igen och det är bra när matte är med och babblar. Jag kan faktiskt hålla fokus både i Nosework och i spåren, så det så (filmbevis finns längst ner i inlägget)!

I början av helgen, 21 maj vid Västerdalälven, hade inte våren kommit så långt hos oss. Men idag, 24 maj, är det alldeles ljusgrönt i björkarna!
Jag och husse igår under ”Skogsmulle-turen”.
Publicerad i Min vardag

Grattis till oss i Astrospring’s O-kull!!

Hej alla!

Idag är det en stor dag!! Vi fyller år, alla fem i kullen blir 7 år idag. Vi får äntligen börja skolan! Skämt åsido lite skolning har vi alla redan i valpåldern. Matte och husse visar några utvalda bilder.

Här en bild på mig och husse. Den är tagen från hemresan från ”Gamla-mamla”. Matte gillar den då hon tycker att jag ser så nöjd ut:)
Favoritbild från början av min spårträning! Här är jag drygt 1 år.
Astrospring´s-gruppen i Hofsnäs 2016. Den visar två av mina syskon Trasan och Paddan, sedan är också härliga Pronto med.

Mattes favvobilder på mig från 2017 i Tvååker.

Man får faktiskt sitta i husses knä fast man fyllt 7 år.

Här kommer min en liten filmsnutt som visar min form!

Såååå stort GRATTIS till oss och jag hoppas att ni alla får något gott idag. Själv tror jag på Port Salut 🧀!!

Publicerad i Min vardag

Vårvinter

Hej allihop!

Det var ett tag sedan vi hördes av men nu börjar det bli lite vår, i våra trakter också 🙂 Vi har varit ute och gått mycket, jag husse och matte. Vi har tränat både lite apportering och kombination av Freestyle, Rallylydnad och vanlig lydnad. Det är väldigt roligt. Matte funderar på om vi ska anmäla till någon online tävling som finns nu. Kanske också någon kurs online. Ja, vi får se. Det roligaste är ändå att vara i skogen och sniffa efter fågel. Det finns en del, både ripa och tjäder. Jag stötte faktiskt en tjäderhöna!!

Fler bilder finns i galleriet.

Här ser ni att det finns lite snö kvar hos oss.
Full fart för att hitta tjädern!
Snart….
Det är inte lätt att hitta mellan tallarna.
Tittut på Er!
Jag ser er allt!
Jag snart 7 år. Matte säger att tiden går alldeles för fort.
Publicerad i Min vardag

Mot 2020

Hej igen!

Nu är vi på väg mot året 2020. Matte säger att då blir hon gammal… Hon kan minsann vara seg och tråkig ibland redan när hon är 59 år, så det blir inte någon milstolpe som hon inbillar sig.

Sammanfattning av 2019 enligt följande kategorier:

Årets träning (-ar)

Träning med mig, husse och matte (miljö, Rallylydnad, Freestyle, jakt och spår)

Här är vi i centrum och miljötränar matte och jag.

Här är på träning i Degerfors hos Pernilla!

Freestyle med Gärdebylåten, kanske vi startar matte och jag på någon Freestyletävling.

Den 6 juni var vi i skogarna kring Ludvika och tränade, husse och jag.

Husse var också till Danmark för att försöka sig på att ett danskt championat, men det blev en träning det också 😉

Årets utställning

Den var i Malmö i slutet av mars. Jag och Gamla-mamla sprang till oss ett R-cert som bilden visar. Nära, nära till mitt championat 😉

Årets vackraste och bästa

Detta år i juli var det Lill-mattes tur att gifta sig (Ifjol vad det Lill-husse och Belinda). Hon gifte sig med Fredrik 6/7.

Årets resor/utflykter

En tur till Västkusten och en promenad på Gnupen.

Årets lurvigaste bild

Jag förstås!

Vet inte om de unga Cervinarna är så lurviga, kanske Lill-husse då (hi, hi). Här är några bilder tagna nu under julen.

Priset för årets bästa bild går till Ida och Fredrik

Vi på Hallosbacken önskar Gott Nytt År till Er!

Publicerad i Min vardag

Jul!

Hej allihop!

Nu är den goda Julen snart här. Matte skulle försöka sig på att göra julkort genom Önskefoto. Det kan man säga inte helt gick vägen. Postnord verkar ha tappat bort dem. Matte säger att vi får hoppas att de kommer imorgon, så vi skicka dem och det får bli en Nyårshälsning. Hemma hos oss är det full rulle med alla Cervinare av den yngre sorten. Det blir många klappar och imorgon ska vi klä granen och fira lilla Julafton hos mormor och morfar. Jag hoppas att jag får något att leka med i mitt paket.

Vi har vinter och jag visar några finbilder från dagens promenad samt en video där jag och matte tränar kommandot ”härma”.

God Jul och ett Gott Nytt År

önskar vi Er alla från oss på Hallosbacken

Vi tränar på det nya kommandot ”härma”!
Publicerad i Min vardag

Novemberblött och grått

Hej alla!

Jag tycker det har varit en lite trist månad. Det har varit en väldigt blöt november. Lite ljust var det dock av snön som låg kvar någon vecka men sen blev det varmgrader 🙁 Matte springer mest omkring och letar efter saker. Lite träning har dock gjorts men nu måste det göras inne. Idag laddar vi för viltspårmiddag med goda viltspårvänner. 2014 var första gången och då firades mitt svenska viltspåchampionat och sedan dess har vi hållt i och ikväll är det sjätte året i rad. Detta år är det lilla Kaizas tur att firas. Grattis till henne när hon blivit svensk viltspårchampion i år!!

2014 på vilspårmiddagen!
Jag och mormor på promenad då första snön kom.
Här var det ljust och vackert någon dag. Jag gillar snön!

Imorgon ska matte på kurs med Jana Himmel. Jag hoppas att hon lär sig nya nya trix och får tips på bra träning. De ska också jobba med något som kallas TSB-modellen. Ja, ja vi får se vad hon kan lära sig 😉

Publicerad i Min vardag

Summering älgjakt 2019

Hej igen!

Idag var det en rolig dag. Jag var som vanligt superobservant på passet och visade tydlig för husse varifrån älgarna kom, så han skulle vara beredd. Det fungerade bra för idag fick han skjuta en älg. Resultet blev 4 + 6 i antal vuxna och kalvar, så antagligen kommer några i vårt lag jaga någon helg framöver men husse och jag avslutar men jag längtar redan till nästa år.

Superspanaren!!
Spanar!
Bara en koll, lite stor var den allt.
Här är den. Jag har koll.
Hela laget av yngre aspiranter.
Arvtagarna

Publicerad i Min vardag