Augusti och spåren!!

Hej!

Nu var det ett tag sedan vi hördes av. Nästan hela månaden har jag och husse hållit på med viltspår Träning, tävling på Nordiska Viltspår Mästerskapen i Danmark och slutligen Tisjöprovet.

I början av augusti åkte jag, husse och matte (hör och häpna) till Danmark. På vägen dit träffade vi ”Gamlamamla” för trimning och vi passade på att sova över på ”vårt” hotell i Varberg. Vi provade bron Malmö-Köpenhamn för husse hade inte åkte där tidigare. Vi kom till vårt hotell på torsdag kväll (10/8) där vi träffade de övriga, Hilleröd i Danmark var platsen för vårt boende. Hotellet var finemang och vi kunde ha en härlig samvaro med övriga deltagare. Det var mysiga vovvar, hussar och mattar som vi lärde känna. Matte gick med i träningsspåren och det behöver jag, säger ”experterna”. Jag tycker att de är lite orättvisa när de säger att det jag måste träna på störning. Hemma hos oss finns ingen som stör och man måste ju vara alert. Det var verkligen svårt när vi skulle gå det spår som hade legat 28 timmar, då hund och svampplockare hade gått genom startrutan och dessutom dök upp i själva spåret där jag skulle gå. Det får vara måtta på störning, då jag hade hittat ”hjortspåret” Hu, säger jag eller bu skulle jag ha sagt och skrämt iväg dem. Ja, ja sånt blev det. Visar några bilder från resan och en hel hög finns i galleriet.

Alla svenska deltagare på NVM = Josh, jag, Hilda, Clara och Enzo.

Här är vi i träningsskogen!

Detta är min åsikt om allt tjat!

Jag och husse hittade hjortskinnet.

Lilla Suss som jag är moster till. Matte och husse kikade in och pussade på henne på hemvägen. Vilken sötnöt!

Två veckor senare var det dags för Tisjöprovet och det gick bra. Där kan inget störa!! Här kommer en karta över eiltspåret.

Spåren dag 2 i Tisjön. Det var superroliga spår!!

Bild från prispallen. Denna gång var det Jan-Åke Berg (lördag) och Jan Sörli (söndag) som var mina domare.

Prispallen för Tisjöprovet 2017.

 

Publicerad i Min träning, Min vardag
En kommentar på “Augusti och spåren!!
  1. Ann Lundin skriver:

    Duktiga Thea och husse Bengt! Grattis till den fina placeringen på Tisjöprovet! Vovvarna här på kennel Astrospring’s hälsar att de är imponerade av dina framgångar i spåren! Puss från oss alla på kennel Astrospring’s!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*